Vi i advokatfirmaet Grande, Syvertsen & Co får ofte henvendelser fra samboere og ektefeller som lurer på hvordan formuesforholdet er mellom samboere og ektefeller.

Vår oppfattelse er at mange har en formening om hvordan formuesforholdet er eller bør være. Ofte er man likevel usikker på om man har rett, eller om den andre parten deler denne oppfattelsen.

Vår anbefaling er alltid å lage en samboerkontrakt for de som er samboere eller ektepakt for ektefeller. Disse avtalene regulerer formuesforholdet mellom partene og en fordeling ved eventuelt brudd.

Vår oppfatning er at har man inngått en samboeravtale eller ektepakt skaper dette forutsigbarhet og trygghet for partene. Partene er enige om hvordan formuesforholdet er mellom dem og hvordan dette skal løses ved et eventuelt brudd.

Har man ingen avtale som regulerer dette vil det kunne oppstå en tvist mellom partene ved det økonomiske oppgjøret. Hvem eier hva? Hvordan er fordelingen?

Når det ikke foreligger en avtale mellom partene opplever vi dessverre ofte at man har forskjellig oppfatning av hvordan ting skal være. Dette opplever vi at gjør samlivsbrudd og det økonomiske oppgjøret vanskeligere for partene.

Vi bistår samboere og ektefeller med utarbeidelse av avtaler. Ta kontakt med oss for bistand!

Kontakt oss på   416 50 500 eller   post@grandeco.no |  Kjellstadveien 5 3402 Lier Se kart og lag kjørerute »

Kopirett Advokatfirma Grande, Syvertsen & Co © 2014